Een technisch goed werkende website is van groot belang voor de vindbaarheid in de zoekmachines. Toch zal een nieuwe website die goed in elkaar zit niet direct hoge resultaten behalen in bijvoorbeeld Google. Deze ranking is echter wel heel belangrijk als je gevonden wilt worden op het internet door potentiële klanten. Om een betere ranking te realiseren, gebruik je SEO (search engine optimization), ofwel zoekmachineoptimalisatie.

Zelf een zoekwoordonderzoek doen

Door het toepassen van SEO technieken zorg je ervoor dat jouw website hoger in de ranking van zoekmachines komt te staan. Voordat je aan de slag gaat met SEO, is het belangrijk om een zoekwoordenonderzoek uit te voeren. Wanneer je weet welke zoekwoorden belangrijk zijn voor jouw website, doelgroep en bezoekers, kun je hierop je strategieën aanpassen en de vindbaarheid van je website vergroten. Lees hier hoe je zelf een zoekwoordonderzoek kunt doen.

Content is de sleutel naar betere vindbaarheid van je website

Content is allesomvattend, het zijn werkelijk alle ideeën die tot uiting komen in woord, beeld en geluid. Contentmarketing is een uitstekende methode om de juiste doelgroep te bereiken, bezoekers naar je website te genereren en mensen te overtuigen om jouw product of dienst af te nemen. Daarnaast is Google gek op goed geschreven en vernieuwende content en zal je website daarvoor een hogere ranking geven. Lees hier verder als je zelf de contentmarketing voor jouw website wilt gaan doen.

Is linkbuilding achterhaald of nog steeds een goede strategie?

Linkbuilding is één van de meest oude, maar ook meest veranderbare zoekmachineoptimalisatie-technieken. In de tijd dat Google ontstond, werd enkel de hoeveelheid backlinks geteld om de waarde van een website te bepalen. Mede door de komst van het PageRank-algoritme, de Penguin update en de Link Spam update van Google, is de manier van linkbuilding sterk veranderd. Maar…. wanneer je jezelf aan de regels houdt, is het bouwen van een sterk linkprofiel nog steeds een goede manier om je website meer autoriteit te geven. Wil je meer weten over het linkbuilden van deze tijd? Lees hier verder!